Aarhus Central Food Market.

Billedet: Det skal jeg spise næste gang!

150 meter over gaden fra banegården.

Jeg var flere gange til Seksdagesløb i Den Gamle Aarhushal, der nu er bygget om til dette madmarked, biogafer osv. Fantastisk!

Seksdagestjernerne: Kay Verner og Palle Løkke vil sikkert glæde sig deroppe hinsides.
6-dagesløb i Aarhus

Aarhus Vinterbane

Det første 6-dagesløb blev afholdt i januar 1954 med 4.500 tilskuer til hver hovedjagt. Løbene blev arrangeret af selskabet Aarhus Vinterbane, og foregik i Aarhus-Hallen på en 114,5 meter lang træbane, der kunne gennemkøres med en omgangstid på ca. 7 sekunder. Dette medførte at nogle af cyklerytterne måtte tage søsygetabletter for at klare strabadserne. Ligeledes var trykket ned i banen (centrifugalkraften) i svingene så stor at flere af rytterne måtte plages med siddesår. Det niende og sidste seksdagsløb blev afholdt i begyndelsen af februar 1961.

Banen der blev kørt på var fremstillet af og i privat eje hos tømrermester Viggo Øvlisen, som havde den liggende nedpakket under presseninger på sit værksted sommeren over gennem mange år. Hvert år ved vintertide blev den pakket ud og gjort klar til at blive samlet i Aarhus-Hallen af Øvlisens svende. Vinterbanen A/S lejede den så hos tømrermesteren!

sidst redigeret for 4 år siden af Søren P. Andersen
Kilde: AarhusWiki

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.