RIGA – EU´s Fair Play By/ Kulturby 2014

DSCN7450Nationalbiblioteket i RIGA, der lige er indviet. EU´s Formandshovedkvarter fra 1/1-2015-1/7 2015. Der havde vi kongressen.

Jeg var inviteret (8. – 12. oktober) til 20 års-jubilæet og kongressen i Den Europæiske Fair Play Bevægelse (EFPM), der blev afholdt i RIGA – Letland, der også er EU´s Kulturby 2014.

Badminton Danmark sendte mig, så jeg kunne opfange de nyeste tanker om fair play, der naturligvis er meget præget af de aktuelle matchfixing-affærer.

29 europæiske lande deltog.

I 1994 var jeg med til at starte denne europæiske organisation i Zürich – nærmere bestemt på Sepp Blatters (dengang generalsekretær i FIFA) kontor i FIFA-bygningen.

 Her blev Esbjerg for øvrigt  også for første gang foreslået som vært for Ungdoms OL 1999. Alle nationer bakkede op, og resten af historien kender du.

De indsamlede erfaringer skal bruges i Badminton Danmark i den kommende tid.  De sidste dages ”matchfixing-i-badminton-overskrifter” viser, at der skal arbejdes med fair play i en forstærket indsats både i badminton og i dansk idræt som helhed.

Danmarks Idræts-Forbund har været hurtig på forkant i et samarbejde med Kulturministeren og Folketinget, så adfærd og strafferammer er klart formuleret.

Snyd og bedrag er ”gift” og dermed altødelæggende for al idræt!

Alle gode kræfter samler sig i denne tid for at bekæmpe denne ”Sports-Ebola”!

Det gjorde vi så i Riga, hvor FN havde sendt sin ansvarlige person på området: Wilfried Lemke, den tidligere manager i Werder Bremen, der efter en politisk karriere i de seneste 8 år har fået denne post som rådgiver for FN´sgeneralsekretær Ban-Ki-Moon i “sport-og fredsarbejde”.

image

Wilfried Lemke

ENGSO-Præsident Birgitta Kervinen fra Finland deltog også sammen med Europarådets ansvarlige Liene Kozlovska fra Letland.

 

Birgitta Kervinen, ENGSO       Liene Kozlovska, Europarådet

Dermed var den politiske opbakning nærmest perfekt, hvilket viste alvoren først og fremmest i matchfixing-bekæmpelsen, der naturligvis ikke må komme til at tage opmærksomheden også fra doping-bekæmpelsen!

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.