Hvor går du hen JV?

Forsiden på Jydske Vestkystens (JV) lokaludgave har udviklet sig til noget nær i retning af Ekstrabladet, hvor forsiden skal sælge bladet til løssalgskunder. Måske er jeg den eneste, der synes dette? Nu kan jeg ikke holde mig fra tastaturet længere. Jeg må reagere som borgerjournalist over for en redaktionel praksis, som ingen i længden kan være tjent med?

Dagens udgave er præget af en forside, hvor en lokalpolitiker hænges ud på forsiden som værende ansvarlig for et “milliontab” for Esbjerg Kommune. Denne forside er ikke en enlig svale, men snarere ved at være en regel. Er det ikke den ene, så er det den anden, der mere eller mindre hænges ud til offentlig storvask.

Forsiden a la Ekstrabladet og en stor procentdel hentet i Berlingske kombineret med lokale input fra de 10 lokalredaktioner og lokale annoncører. JV udvikler sig meget i denne tid.

Mit had – kærlighedsforhold til bladet skifter heldigvis flere gange om ugen, fordi jeg aldrig keder mig i selskab med min lokale morgenavis. Ofte føler jeg, at det er lige som at have en “teenager i huset”. Hvordan overlever man det? Tiden gør normalt meget ved dette, og “fornuften” vinder til sidst. Det samme håber jeg, min JV vil gøre i den kommende tid.

Min ønskeavis? En kombination af Berlingske og JV, hvor JV har alt lokalt i samme blad! I nordsjælland har Politiken og Frederiksborg Amts Avis fundet ud af dette samarbejde, hvor de udkommer sammen – godt nok hver for sig, men du betaler kun ét avisabonnement!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.